Αρτοποιεία Παπαδάκου - Η ιστορία μας

Αρτοποιεία Παπαδάκου

από το 1920

Τα Αρτοποιεία Παπαδάκου διανύουν μια πορεία περίπου 115 χρόνων! Κάπου στα 1900 ο εικοσάχρονος τότε Γαβριήλ Παπαδάκος έφυγε από την Μηλέα της Μάνης, όπου ζούσε, για να αναζητήσει εργασία στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα, την Καλαμάτα. Έχοντας λίγες γνώσεις γύρω από την αρτοποιία, αλλά αρκετή εμπειρία που απέκτησε από την σκληροτράχηλη ζωή στην Μάνη, άνοιξε τον πρώτο του φούρνο στην οδό Αριστοδήμου 47.

Με τον καιρό και έχοντας στο πλάι του τον αδελφό του Σταύρο, καθώς και την γυναίκα του Σταυρούλα, έγινε πραγματικός μάστορας και ο φούρνος του απέκτησε την πιο καλή φήμη στην πόλη. Από τα τέσσερα παιδιά που απέκτησε, ο γιός του Χαράλαμπος έμαθε και αγάπησε την τέχνη του πατέρα του και με τη σειρά του, έχοντας και αυτός την βοήθεια του αδελφού του Γιώργου, άνοιξε το κατάστημα της οδού Αθηνών, το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Στην συνέχεια το κατάστημα πέρασε στα χέρια του γιού του Σταύρου,το λειτούργησε με επιτυχία μέχρι και σήμερα. Η πορεία φαίνεται μακρά, καθώς τα τελευταία χρόνια η διεύθυνση της επιχείρησης κληροδοτήθηκε στου δυο γιούς του Σταύρου, Χαράλαμπο και Θεόδωρο. Σ’ αυτή την πραγματικά μακροχρόνια πορεία, προϊόντα όπως το παραδοσιακό χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, εκλεκτά μανιάτικα εδέσματα και το αγνό παξιμάδι προτιμήθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Όλα οφείλονται στο μεράκι για τη δουλειά και το γεγονός ότι για την οικογένεια Παπαδάκου ο φούρνος ήταν πάντα μια οικογενειακή υπόθεση.